Gulrotsuppe med sei og torsk

gulrotsuppe

Gulrotsuppe lagde jeg ofte når jeg var vegetarianer, kremet, krydret og deilig suppe. Men, litt ufullstendig som måltid egentlig. Nå tilsetter jeg sei og torsk, og ikke bare synes jeg i grunnen suppen er bedre, den er også et mye mer komplett måltid. Rimelig mat er det også- ingen ulempe det 🙂

Du trenger:
1 pakke frossen seifilet (400g)
1 pakke frossen torsk i blokk (400g)
1 kg gulrøtter
1 stor løk
2 fedd  hvitløk, presset
2-3 rød chili, renset for frø og hakket
ca 3 cm raspet ingefær
2 ss grønnsaksbuljongpulver
1 bx kokosmelk
1 toppet ts gurkemeie
1 toppet ts paprika
2 toppet ts tørket koriander
salt/pepper etter smak
ca 1,2 l vann

Fres hakket løk, hvitløk og chili i en stor gryte til det er mørt, men ikke brunt. Jeg bruker smør, eller helst ghee-klarnet smør om jeg har det. Ha oppi gulrøttene, som er skrelt og kuttet i relativt små biter. Rør rundt med en sleiv til alt er godt blandet, ha oppi alt av krydder som du har målt opp på forhånd. Rør kraftig til krydderet er jevnt fordelt. Ta oppi vann og buljong. Kok opp og la det småputre til gulrøttene er møre, men med litt tyggemotstand enda

Mens suppen koker, trekker du fisken i lettsaltet vann i ca 8 minutter. Kutt den tinte fisken i passende små biter.

Når gulrøttene er passe møre, tilsetter du kokosmelken. Ta en stavmikser og mos til du får en jevn, kremet konsistens på suppen. Om du vil, kan du la det være igjen noen biter her og der. Smak til med salt og pepper. Tilsett fisken.

Server gjerne med noe godt brød, f.eks hjemmebakte pitabrød. Jeg har brukt en oppskrift som jeg fant her. Der tilsatte jeg 1 ts gurkemeie, 2 ts koriander  1 ts hvitløkskrydder og en dæsj pepper i deigen. Resultatet ble knallbra!

Om du ikke har middagsgjester til å hjelpe deg med å spise opp suppen,holder den seg fint i kjøleskapet et par dager. Bare vær obs på at næringsinnholdet taper seg ved hver oppvarming, så det er lurt å ta over i en mindre kjele det du skal spise om gangen.

Næringsinnhold pr 500g ( 1porsjon):

Carrot soup with fish
Nutrition Facts
Serving Size 500g
Amount Per Serving
% Daily Value*
Calories
245
12%
Total Fat
9g
13%
Saturated Fat
6g
32%
Trans Fat
0g
Cholesterol
81mg
27%
Sodium
1080mg
45%
Total Carbohydrate
17g
6%
Dietary Fiber
5g
18%
Sugars
9g
Protein
25g
50%
Vitamin A
453%
Vitamin C
30%
Calcium
10%
Iron
8%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calories needs.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s