Halvgrovt brød uten gjær

 

spelt

Deilig, saftig, litt grovt og sunt brød helt uten gjær. Hvordan? Ved å bruke natron og surmelk. Det gir en flott heving av deigen og melkesyrebakteriene kombinert med overnatting av deigen er dessuten med på å bryte ned fytinsyren i melet. Hva fytinsyre er og hvorfor du burde redusere den i kostholdet kan du lese om her.

Hva du trenger og hvordan du lager brødet:

Dag 1:
Bland:
300 g økologisk hvetemel
200 g økologisk grovt sammalt spelt(evt sammalt hvete)
200 g havremel
1 ss psyllium(fiberhusk)
1 ts havsalt
1 ts sukker
1 ss eplecider eddik
4 dl Cultura
2 dl vann

Det er ikke nødvendig å temperere ingrediensene. Når alt er godt blandet sammen dekker du til bollen og lar deigen stå i ca 15 timer

Dag 2:
Sett stekeovnen på fullt. Kle en brødform med bakepapir som er lett penslet med olje/smør.

Visp sammen 1 dl Cultura og 2 ts natron. Vend væsken inni deigen. Hell over i formen. Strø over sesamfrø. Sett formen på rist midt i ovnen. Senk temperaturen til 175 grader. Stek 90-95 minutter. Legg et bakepapir over på slutten om brødet blir for mørkt på toppen. Hvelv brødet ut av formen og avkjøl på rist.

Næringsinnhold pr 100g brød:

Sour milk bread with oat
Nutrition Facts
Serving Size 100g
Amount Per Serving
% Daily Value*
Calories
192
10%
Total Fat
2g
3%
Saturated Fat
0g
2%
Trans Fat
0g
Cholesterol
2mg
1%
Sodium
355mg
15%
Total Carbohydrate
38g
13%
Dietary Fiber
4g
18%
Sugars
2g
Protein
7g
14%
Vitamin A
1%
Vitamin C
0%
Calcium
6%
Iron
7%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calories needs.

 

Legg igjen en kommentar